Νέα - Ανακοινώσεις

Έτος Αριστοτέλους στον Πειραιά

Έτος Αριστοτέλους στον Πειραιά

Από τις 12- 14 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί το 2ο  Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:  ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Πόλι-Ζω στον Πειραιά-ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

Οι εισηγήσεις θα καλύψουν τις εξής θεματικές: 1. Θεμελιώδεις αρχές της δομής της ανθρώπινης κοινωνίας 2. Η πολιτική ως εφηρμοσμένη ηθική 3. Το γνήσιο  επιστημονικό πνεύμα και η ηθική δεοντολογία 4. Η συμβολή της φιλοσοφίας στην επιστημονική έρευνα 5. Επιστημονική έρευνα και κοινωνία 6. Βιοηθική 7. Επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας στην αρχαιότητα 8. Η συμβολή της  ναυτιλίας στην οικονομική ανάπτυξη 9. Κρίση και Ναυτιλία 10. Ναυτιλία και διεθνείς οικονομικές σχέσεις  11. Προοπτικές των ελληνικών ναυπηγείων 12. Ναυτιλία και Περιβάλλον

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, του Πειραϊκού Συνδέσμου  και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

Attachments

  1. Πρόγραμμα Συνεδρίου.pdf 11/10/2016 9:22:13 AM

Share