Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα έκδοση από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. "Οι Άνθρωποι του Κινήματος του Ναυτικού. Μάιος 1973." του Αντιναυάρχου ε.α. Ι. Παλούμπη Π.Ν.

Νέα έκδοση από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.

Στην παρούσα έκδοση αναδεικνύεται η μεγάλη και ουσιαστική σημασία που είχε το Κίνημα του Ναυτικού του Μαΐου 1973 στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας, ενώ παράλληλα αποτελεί απόδοση τιμής στους ανθρώπους που  συμμετείχαν σε αυτό.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη δικτατορία των Συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967 και το Κίνημα του Ναυτικού του 1973, ενώ παρατίθεται το χρονικό των αντιδικτατορικών κινήσεων που έλαβαν χώρα στο Πολεμικό Ναυτικό καθόλη τη διάρκεια της Χούντας με αποκορύφωμα το Κίνημα του Ναυτικού του Μαΐου 1973. Εδώ, παρουσιάζεται επίσης, η «Ανταρσία» του αντιτορπιλικού “ΒΕΛΟΣ” από τον Π.  Χατζηπέρο, Σημαιοφόρο μηχανικό τότε στο πλοίο.

Το κύριο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους του Κινήματος του Ναυτικού. Σε αυτό περιλαμβάνονται σύντομα βιογραφικά όσων συμμετείχαν στο Κίνημα, απολογίες στο ανακριτικό, αλλά και αποσπάσματα από τις καταθέσεις στη Δίκη των βασανιστών, που αναδεικνύουν το ήθος των ανδρών και αποκαλύπτουν τους εξευτελισμούς και τους βασανισμούς σωματικούς και ψυχολογικούς που υπέστησαν στα χέρια της Χούντας.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται επίσης, σκίτσα προσωπογραφιών των συμμετασχόντων στο Κίνημα, τα οποία φιλοτέχνησε ο γνωστός σκιτσογράφος και αγωνιστής ο ίδιος, κατά της δικτατορίας, Γιώργος Ψαρρόπουλος.

Η έκδοση διατίθεται στο Πωλητήριο του Μουσείου.

Τιμή: 15 ευρώ 

 

Χορηγός: ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ)

ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.

 

         

 

Share