Χαιρετισμός Προέδρου Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος και σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε εικονικά στις αίθουσές του, να ψηλαφίσετε τη ναυτική διαδρομή των Ελλήνων μέσα από τα εκθέματά μας και να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η θάλασσα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοσή μας. Αυτή τη θαλασσινή πορεία του Έλληνα ναυτικού, του εξερευνητή, του ανήσυχου Οδυσσέα, του ναυμάχου, που διαρκεί περισσότερο από 100 αιώνες, έρχεται να παρουσιάσει και να αναδείξει στον επισκέπτη το Μουσείο μας, που το αγκαλιάζουν 2.500 μέλη και πολλοί φίλοι και  εθελοντές.

Για τον σκοπό αυτό, οργανώνουμε εκθέσεις, συνέδρια και ημερίδες,  συγκεντρώνουμε αρχειακό υλικό, χάρτες, πλοηγούς, φωτογραφίες και βιβλία, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, συντονίζουμε και συμμετέχουμε σε επιστημονικές ομάδες εργασίας για την προστασία και την ανάδειξη της ξυλοναυπηγικής παράδοσης της χώρας μας, ενώ με ικανοποίηση παρουσιάζουμε ένα μεγάλο εκδοτικό έργο με τη δημοσίευση πρωτότυπων ιστορικών λευκωμάτων και μελετών, ναυτικής θεματολογίας, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Θα είναι για μας ιδιαίτερη χαρά να σας έχουμε συνεπιβάτες στο ταξίδι μας και γιατί όχι να γίνετε μέλη μας με ενεργό συμμετοχή στη λειτουργία μας.

 

 

                                                                        Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη

                                                                                           Πρόεδρος Ν.Μ.Ε